WILD AVOND 2023
Golf-Resort Brunssummerheide
image

WILD AVOND 2023

Een privé paradijs aan de Brunssummerheide!

Beste prijsgarantie
Direct contact met het hotel
Speciale arrangementen
fietsen
foto-omgeving-pagina
photo-1607206415095-2d49f1337f72

Brunssummerheide

Geniet in Parkstad Limburg van het prachtige uitgestrekte Zuid-Limburgse landschap. Wandel over de heide, loop door de bossen en langs vennen, moerasgebieden en de Roode Beek. Uiteraard mag een wandeling over de 'paarse heide' in augustus niet ontbreken!

Vergezichten in Zuid-Limburg
Vanaf het uitkijkpunt bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide heb je een fraai uitzicht over de hei en het bos. Kinderen kunnen zich uitleven via een speurtocht, een kinderfeestje en daarnaast zijn er volop andere activiteiten. De gemarkeerde wandelroutes brengen je langs tal van mooie locaties. Loop over kronkelende paden door de verschillende landschappen. En kijk niet vreemd op als je opeens oog in oog staat met een schaapsherder en zijn kudde. 

Historische Brunssummerheide
Naast de mooie natuur, vind je hier ook sporen uit de geschiedenis, zoals een oude landgraaf en een grafheuvel. De naaldbomen in het bos werden vroeger gebruikt voor de mijnbouw. 

Dieren en planten op de Brunssummerheide
Onderweg kun je allerlei dieren en planten tegenkomen. Je hebt grote kans om een specht te zien of te horen roffelen op de bomen. Met wat meer geluk zie je een ree nog net wegschieten; hij heeft jou allang gehoord en geroken. In het bos, op de heide en langs de Roode Beek vind je verschillende dier- en plantensoorten.